Espanya guanya el primer partit del Torneig Internacional d’Eivissa U16F (71-52)

8 diciembre 2023 | Por lorenzo | Categoria: Polideportivo

Gran estrena de la selecció espanyola en el Torneig Internacional d’Eivissa U16F que es disputa en el Poliesportiu Es Viver fins dissabte. El combinat dirigit per Raquel Romo i Mireia Capdevila han superat a la selecció alemanya en el partit inaugural per 71-52. Demà, divendres, s’enfrontaran les alemanyes a la selecció de Polònia en el segon encontre del torneig. Espanya va arrencar molt sèria el partit amb un Poliesportiu Es Viver ple per donar suport al combinat local. La gran efectivitat ofensiva d’Espanya les permetia obrir diferències en el tram inicial i forçar el primer temps mort de l’equip rival quan sols s’havien disputat sis minuts de joc amb un marcador de 12-5. Tot i això, les espanyoles seguien marcant el ritme del partit amb bones sensacions a ambdues pistes i amb una Somto Okafort -12 punts a la primera meitat- que seria la gran referència ofensiva de les de casa. Així, el primer període es tancava amb avantatge local per 21-11. La millora germana arribaria en un segon acte on les de Helko Czach aconseguirien protegir millor la seva cistella i, a partir d’aquí, poder trobar millors situacions en atac, però no aconseguien minvar les diferències en el marcador, que arribava al descans amb el mateix marge amb el que se tancava el primer (37-27). Retallava una mica les diferències Alemanya en els primers minuts del tercer període, però les espanyoles anaren recuperant sensacions en atac per tornar a recuperar la renda de deu punts que havien aconseguit en els primers vint minuts de partit. Les de Romo augmentaren el nivell defensiu en el tram final del tercer quart i així aconseguiren cistelles fàcils que ampliaren l’avantatge local per deixar el 57-40 a falta de deu minuts de joc. L’equip espanyol aconseguia mantenir les diferències en el darrer quart per acabar certificant el primer triomf del torneig. Demà, divendres, es disputarà la segona jornada del torneig entre Alemanya i Polònia, que s’estrenarà en competició. El partit serà a les 17 hores també al Poliesportiu Es Viver. El triangular es completarà amb el partit de dissabte entre Espanya i les poloneses en el que serà el final de festa d’una setmana carregada de bàsquet en el municipi d’Eivissa gràcies al programa ‘Eivissa Dona Bàsquet’ que ha acompanyat la disputa d’aquest torneig internacional. Fitxa tècnica: Espanya U16F 71: 21/16/20/14 Llompart (7), Crespo (5), Okafort (16), Martínez (6), Dike (5) -cinc inicial- Lostal (9), Muñoz (10), Toribio (4), Yohann, Arozena (2), Agulló (5) y Nde (2). Alemanya U16F 52: 11/16/13/12 Chinaza (6), Nala (16), Lilli (7), Lara (7), Diana (2) -cinc inicial- Laura (6), Dilara (2), Silvia (2), Lena, Frederike (4), Carla y Ella. Àrbitres: Susana Gallego i Sara Godoy. Sense eliminades. Anotadors de taula: Maria Soto, Iván Jiménez i Sara Mokhchan. Pavelló: Poliesportiu Es Viver. Primera jornada del Torneig Internacional d’Eivissa U16F.