Comunicat en relació a la cessió d’ús del Palau Municipal de Son Moix al club Azul Marino Mallorca

22 agosto 2024 | Por lorenzo | Categoria: Polideportivo

Davant les declaracions de Gabriel Subías, directiu de l’Azul Marino Mallorca, equip de la Lliga Challenge de bàsquet femení, criticant l’actual política d’ús i cessió de les instal·lacions del Poliesportiu Municipal d’Esports de Son Moix a clubs de la ciutat per a la disputa de competicions oficials, l’Ajuntament de Palma vol puntualitzar el següent:
1.- Des de l’inici de l’actual legislatura, el govern municipal ha prioritzat la promoció de l’esport i el suport a les entitats i federacions pertanyents a les diverses modalitats i disciplines, entre les quals s’hi troba, per descomptat, el bàsquet.
2.- Dintre d’aquesta línia de recolzament, l’esport femení i els clubs més modestos han gaudit d’un tractament preferent per part de l’Ajuntament.
3.- Fruit dels dos punts anteriors, el Consistori, a través de l’Institut Municipal de l’Esport (IME), va signar la passada temporada (2023-2024), amb cinc clubs de la ciutat (Vòlei Palma, Palma Futsal, Fibwi Palma Bàsquet, Palmer Bàsquet i Azul Marino Mallorca), un document per a la cessió de la pista de Son Moix amb vistes a la disputa de partits de competició oficial.
4.- L’esmentat conveni planteja la compaginació d’horaris entre els clubs per tal que puguin compartir les instal·lacions de manera ordenada i sense coincidències. Igualment, en el document s’especificava que en cas de coincidència d’horaris amb altres equips, el club Azul Marino Mallorca es veuria obligat a traslladar-se a un altre recinte esportiu.
5.- El funcionament del conveni al llarg de la temporada passada va respondre plenament a les expectatives i objectius que el suscitaren, i així ho han comunicat als responsables de l’àrea municipal d’Esports i de l’IME els directius dels clubs signants, a més de tècnics, esportistes i aficionats.
6.- Com a prova de la voluntat de suport i cooperació amb els clubs, l’Ajuntament ha tractat de posar les instal·lacions de Son Moix a disposició d’aquests usuaris també en el cas de les sessions preparatòries sempre que això ha estat possible i malgrat que el text de l’acord contempla la cessió només en el cas dels partits oficials. Igualment, pel que fa a l’Azul Marino, es va cedir al club el pavelló Toni Pizà per a realitzar els seus entrenaments.
7.- Paral·lelament, l’Ajuntament va traslladar a l’Azul Marino una altra proposta en relació als entrenaments, consistent en utilitzar diàriament, durant una determinada franja horària, la pista de Son Moix per a realitzar aquestes sessions preparatòries.
8.- De cara a la nova temporada, el club Azul Marino Mallorca va decidir unilateralment el canvi d’horari dels seus compromisos de Lliga, modificant l’horari del diumenge a les 12 del migdia, que havia fet possible la perfecta sincronització amb la resta de clubs, optant per disputar els partits els dissabtes horabaixa, tot plegat sense confirmar amb l’IME la disponibilitat de la pista en aquesta franja ni consultar la factibilitat d’aquesta decisió.
9.- Tot i el caire unilateral d’aquesta determinació, l’Ajuntament, en la seva voluntat de cooperar al màxim amb els clubs, i, en aquest cas, amb l’Azul Marino, va fer arribar als seus dirigents una proposta alternativa, consistent en què dels 15 partits de la competició de Lliga, 10 tinguessin lloc en el nou horari dels dissabtes horabaixa, i els altres cinc continuessin disputant-se el diumenge al migdia. Aquesta previsió es va formular una vegada haver comprovat que la coincidència amb un altre usuari, concretament el Vòlei Palma, només es feia efectiva aquestes cinc jornades.
10.- L’Azul Marino va rebutjar totes aquestes propostes. Per una banda, va insistir en aplicar l’horari que unilateralment havia determinat, la qual cosa ha hagut de ser denegada per l’Ajuntament de Palma a causa de la impossibilitat de conciliació amb el calendari d’usos de la instal·lació. Com a contrapartida, Cort va reiterar als dirigents de l’Azul Marino la conveniència de seguir amb l’horari de la temporada passada, oferta que també va ser declinada per part del club. En relació a la proposta dels entrenaments diaris a Son Moix, el club també va respondre amb una negativa. En aquest sentit, causa sorpresa que, al llarg de la roda de premsa d’aquest dijous, el representant de l’Azul Marino hagi indicat que des de l’Ajuntament no se’ls havia ofert les dependències de Son Moix per als entrenaments, afirmació que es contradiu completament amb la realitat.
11.- Des de l’Ajuntament de Palma, es lamenta el conflicte que ha originat aquesta situació amb un projecte esportiu que compta amb tota l’estima del govern municipal. Al mateix temps, el Consistori insisteix en la seva voluntat de reconduir la situació i establir vies efectives de diàleg amb els dirigents de l’Azul Marino.

Premsa Ajuntament de Palma

Comentarios cerrados