La Segona Balear de Volei dona el sús a la competició

13 octubre 2024 | Por lorenzo | Categoria: Polideportivo

38 equips es posen en marxa aquest cap de setmana i donen inici a la segona competició sènior més important del vòlei balear. Per davant, set mesos de campionat en el que els conjunts més forts aconseguiran l’ascens a Primera Balear.

Les Illes Balears arrenquen per complet el voleibol autonòmic. Aquest cap de setmana s’inicien les dues màximes categories de l’arxipèlag i ho faran amb la il·lusió dels equips al màxim. En el cas de la Segona Balear, l’incentiu de fer el salt a Primera és el principal motor que mou els equips durant el curs, tot i que tant en categoria femenina com en categoria masculina la competència serà màxima.

 

La Segona Balear femenina estarà protagonitzada per 23 equips dividits en dos grups. El primer d’ells és el grup Mallorca – Eivissa en el que 12 conjunts lluitaran per quedar en una de les quatre primeres posicions que donen accés a la fase d’ascens que es disputarà al final de la lliga regular. En aquest grup hi destaquen l’Algaida VC i el CV Porto Cristo, qui varen ocupar la segona i tercera posició respectivament de la competició domèstica la passada temporada, disputant el playoff. De fet, el conjunt algaidí es va quedar a les portes de pujar a Primera perdent la final de la fase d’ascens davant el CVS Obres Balton Sóller. En el segon grup de la categoria, Mallorca – Menorca, la lliga està formada per onze equips i, igual que en l’altre grup, els quatre primers llocs et donen accés directe a la fase d’ascens a Primera Balear. L’Escola de Voleibol Sant Joan, com a campió de la lliga regular de la temporada passada, i el CV Es Castell, com a quart classificat del curs 23/24, comencen la competició amb el distintiu de principal favorits. De fet, el conjunt de Sant Joan va quedar en tercera posició en el playoff per pujar a Primera després de vèncer a l’equip menorquí per 3-1 en els quarts de final de la fase d’ascens del curs passat. Així i tot, la competència d’aquesta lliga será màxima per intentar fer el salt a la màxima categoria del vòlei autonòmic.

 

En categoria masculina la competició la formen 15 equips dividits en tres grups. D’aquesta manera, el nombre de conjunts del campionat augmenta i, amb ells, el grau de dificultat per ascendir de categoria. El Grup 1 el formen el Rafal Vell, el CV Ciutadella, el CV Bunyola, el CV Son Servera i el CV Son Ferrer. Amb dos d’aquests equips que van disputar el payoff del curs passat (Ciutadella i Son Servera), aquest grup es pressumeix el més difícil de la categoria. El Grup 2 està format pel CV Cor Pitiús, Llosetina Vòlei, CV Palma, Palma Esprts i CV Pollença, sent el CV Palma qui crida més l’atenció com a equip que el curs passat disputava la Primera Balear. Al Grup 3 hi pertanyen l’Alaior, el CV Manacor, l’Alaró Vòlei, el Son Servera i el CV Campos. D’aquí, l’Alaior es presenta com a candidat a liderar el grup després de participar en el playoff d’ascens a Primera Balear la temporada passada i quedant en tercer lloc. Els tres grups formen part d’una primera fase de la competició que a mesura que vagin passant els mesos dirimirà quins són els equips que podran lluitar a final de temporada per l’ascens de categoria.

Comentarios cerrados