Polònia guanya a Alemanya i jugarà la ‘final’ contra Espanya

9 diciembre 2023 | Por lorenzo | Categoria: Polideportivo

El guanyador del Torneig Internacional d’Eivissa U16F es decidirà en el darrer partit entre Espanya i Polònia (dissabte a les 11 hores), després que les poloneses aconseguissin la victòria enfront d’Alemanya en el segon enfrontament (71-82). Després d’uns primers minuts d’intercanvi de cops en què no hi hauria un dominador clar, seria Polònia qui aconseguiria el primer avantatge important gràcies a un parcial de 0-9 que acabaria marcant les diferències del primer període (16-25). En qualsevol cas, la pressió defensiva germana aconseguiria canviar el decorat del partit en un inici de segon període fulgurant de les d’Helko Czach, que amb un parcial d’11-2 retallava la diferència a un sol punt i forçava el temps mort rival. Les poloneses eren capaces de mantenir la capdavantera, però l’equip alemany es mantenia molt a prop en el marcador fins que a tres minuts pel descans una cistella d’Ella Panke capgirava el marcador que, en qualsevol cas, acabaria empatat a la conclusió del segon acte (39-39). Alemanya pareixia haver agafat les rendes del partit, però el descans tallaria la inèrcia positiva de l’equip i Polònia tornava a donar un important cop amb el 0-8 de sortida en el tercer quart. Des d’aquest moment l’equip que actuava de visitant en el marcador sabria mantenir un marge important en el tanteig tot i que les seves rivals també disposarien de moments en què pareixien posar en perill el triomf polonès. S’arribaria als darrers deu minuts amb un tanteig de 54-67 en favor d’una Polònia que en el darrer període es mantindria sempre per damunt dels deu punts de renda per acabar tancant el triomf per 71-82. Amb aquest resultat el partit de demà, dissabte, a les 11 hores entre Espanya i Polònia es converteix en una final que decidirà el vencedor del Torneig Internacional d’Eivissa U16F en el Poliesportiu Es Viver. Per la seva part, Alemanya ja ha completat la seva participació en aquest torneig amb dues derrotes i, per tant, finalitzen com a terceres classificades. Fitxa tècnica: Alemanya U16F 71: 18/21/15/17 Ezeani (12), Koletzki (10), Ivancic (10), Schultze (13), Gierlich (4) -cinc inicial- Knaupp (1), Panke (4), Özdemir (8), Heide, Bjeltschik (2), Askamp (4) i Koch (3). Polònia U16F 82: 25/14/28/15 Agune (4), Danielewicz (3), Rocka (13), Klobukowska (13), Marczynska (18) -cinc inicial- Stepinska, Maj (3), Semmler, Sznajder (8), Zielinska (15), Gryszko (2) i Serednicka (3). Àrbitres: Marta Seguí i Dácil Pilar Hernández. Eliminaren a l’alemanya Lilli Schultze. Anotadors de taula: Maria Guerra, Sara Mokhchan, Santiago Serrano i Maria Soto. Pavelló: Poliesportiu Es Viver. Segona jornada del Torneig Internacional d’Eivissa U16F.