Veus de l’esport menorquí ; Nicolás Vila Iglesias

19 septiembre 2024 | Por lorenzo | Categoria: Polideportivo

L’atleta menorquí Nicolás Vila Iglesias, natural de Maó i membre del club d’atletisme de la Universitat d’Oviedo, va brillar als Island Games de Guernsey 2023 penjant-se la medalla d’or en triple salt i la de plata en salt de llargada. Amb només 20 anys, aquest jove esportista ja ha estat tres vegades tercer d’Espanya, consolidant-se com un dels talents emergents de l’esport menorquí.

En aquesta entrevista, en Nicolás comparteix la seva experiència als Island Games i reflexiona sobre què significa representar Menorca a l’escenari internacional.

IGA Menorca: En quina edició o edicions dels Island Games has participat?
Nico Vila: A Guernsey 2023.

IGA Menorca: Què se sent representar Menorca en un esdeveniment internacional tan important com els Island Games?
Nico Vila: És un orgull representar Menorca a nivell internacional. Defensar els colors de l’illa en un esdeveniment tan gran és una emoció que no oblidaré mai.

IGA Menorca: Pels esportistes que encara no han tingut l’oportunitat de participar, què els diries sobre què significa estar als Island Games? Com és l’experiència de competir contra esportistes de tot el món?
Nico Vila: Ha estat el millor viatge esportiu que he fet. Els companys de diferents esports vam formar una gran família, i encara que ja he competit per tot Espanya, els Island Games tenen una emoció única.

IGA Menorca: Menorca sempre ha tingut una presència destacada als Island Games. Quin impacte ha tingut en la teva carrera com a esportista competir en aquest esdeveniment? Quines portes t’ha obert o què has après de l’experiència?
Nico Vila: Sens dubte, vaig guanyar molta experiència i seguretat en mi mateix. Ara afronto les competicions de manera diferent.

IGA Menorca: Molta gent podria pensar que els Island Games són només una altra competició més, però sabem que és molt més que això. Com creus que aquests jocs fomenten el desenvolupament de l’esport a Menorca i a nivell internacional?
Nico Vila: Fomenten l’esport a Menorca i a nivell internacional, promovent el benestar i la salut a totes les illes participants en tenir esportistes de tants llocs.

IGA Menorca: Per als joves i adults que es plantegen apuntar-se a les fases de classificació pels propers Island Games, com descriuries el repte i la preparació necessària? Què els aconsellaries?
Nico Vila: El més important és la disciplina. S’ha de donar tot cada dia, i quan no tens ganes d’entrenar, és quan més val. La constància és clau, el que la segueix la aconsegueix!

IGA Menorca: Sabem que la preparació pot ser dura, però la recompensa ha de ser increïble. Què vas sentir en aconseguir les medalles a Guernsey? Val la pena l’esforç?
Nico Vila: La preparació és dura, però la recompensa val molt més. No només per les medalles, sinó per les experiències viscudes amb companys i competidors de tot el món.

IGA Menorca: Hi ha molts esportistes a Menorca que poden dubtar si tenen el necessari per participar als Island Games. Quin missatge els donaries a aquells que senten que no estan preparats o que pensen que és massa difícil?
Nico Vila: Que ho intentin, que per intentar-ho no es perd res. I si no ho aconsegueixen aquesta vegada, sempre hi haurà una propera edició. La constància és clau.

IGA Menorca: Què creus que diferencia els Island Games d’altres competicions? Per què creus que els esportistes menorquins haurien d’aprofitar aquesta oportunitat única?
Nico Vila: El que diferencia els Island Games és el caràcter insular que compartim tots. Venim de llocs petits i distants, però aconseguim grans coses.

IGA Menorca: Mirant al futur, Menorca té la possibilitat de ser seu dels Island Games l’any 2033. Què creus que significaria pels esportistes locals poder competir a casa, i com creus que això influiria en l’esport a l’illa?
Nico Vila: Fomentaria l’esport per tota l’illa i seria un dels majors esdeveniments esportius de Menorca. A més, promouria la inclusió social reunint tantes persones.

IGA Menorca: Per últim, quin ha estat el teu moment més memorable als Island Games? Què t’emportes d’aquesta experiència que puguis compartir amb altres esportistes?
Nico Vila: Els moments més memorables són els sopars amb els companys, rient i compartint experiències. La gent que vaig conèixer als jocs no l’oblidaré mai.

Per a en Nico, els Island Games no només representen una competició, sinó una experiència de vida que va molt més enllà de les medalles. El companyerisme, la superació i l’orgull de portar el nom de Menorca arreu del món són els aspectes que més destaca. Amb el seu exemple, convida tots els esportistes menorquins a no perdre l’oportunitat de viure una experiència única, ja sigui en la propera edició o en futures competicions. La constància, segons les seves paraules, és l’ingredient clau per arribar lluny.

Fuente IGA Menorca.com

Comentarios cerrados