Les instal·lacions esportives municipals s’uneixen a la campanya de prevenció ‘Espais Lliures de Fum’ de l’Associació Espanyola Contra el Càncer

14 octubre 2024 | Por lorenzo | Categoria: Polideportivo

L’Associació Espanyola Contra el Càncer a les Illes Balears i l’Institut Municipal de l’Esport de Palma (IME) han signat aquest dilluns un conveni de col·laboració en el projecte ‘Espais Lliures de Fum’ per a l’adhesió dels següents poliesportius a la campanya de prevenció: Son Hugo, Germans Escalas, S’Estel, Rudy Fernández, Marga Crespí, Son Roca, Xavi Torres, Antoni Servera i la resta de pavellons exteriors i camps de futbol municipals.

 

El Palau d’Esports de Son Moix va ser el primer a adherir-se l’any passat i ja llueix els elements informatius que recorden que està prohibit fumar també en els espais a l’aire lliure del recinte, per a així impulsar la sensibilització en la lluita contra el càncer.

 

La signatura del conveni ha tingut lloc aquest matí en la seu de l’IME i ha comptat amb la presència per part de l’Associació a les Illes Balears del seu vicepresident, Jaime Bellido, i el president de la junta local de Palma, Ricardo Moreno. Per part del Consistori, han assistit el tinent de batle i regidor de Cultura i Esports, Javier Bonet; el director general d’esports de Palma, David Salom, i el gerent de l ‘IME, Miguel Ángel Bennasar.

 

Gràcies a aquest conveni, l’Associació Espanyola Contra el Càncer difondrà aquesta iniciativa en totes les zones esportives de Palma, instal·lacions on es posen en comú aspectes com l’esport, la salut o el benestar, i que tindrà un impacte positiu sobre els usuaris dels centres.

 

 

El tinent de batle i regidor de Cultura i Esports, Javier Bonet, ha emfatitzat “l’impacte positiu que tindrà el conveni sobre els usuaris de les instal·lacions esportives, reforçant valors essencials com l’esport, la salut i el benestar”.

 

«Aquest tipus d’iniciatives són fonamentals per a sensibilitzar i informar la població sobre els riscos del tabac i la importància de la seva prevenció, especialment en llocs on es fomenta l’activitat física», ha afegit Bonet, qui també ha valorat la labor i el compromís de l’associació contra el càncer amb la salut pública.

 

Finalment, Bonet ha reafirmat el compromís de l’Ajuntament de Palma en la implementació de polítiques que afavoreixin el benestar integral de la ciutadania: “La signatura d’aquest conveni és un exemple més de l’esforç perquè els entorns esportius de la ciutat siguin referents en la promoció d’un estil de vida saludable”.

 

Per part seva, el vicepresident de l’Associació a les Illes Balears, Jaime Bellido, ha destacat que “la campanya de prevenció està enfocada a reduir l’exposició dels no fumadors al fum del tabac en espais públics i a enviar un fort missatge als joves per a prevenir l’inici del consum”. Així mateix, Bellido ha valorat l’impacte positiu de designar les zones esportives municipals de Palma ‘Espais Lliures de Fum’, “ja que compten amb milers d’usuaris”.

 

El vicepresident també ha agraït la col·laboració de l’Ajuntament de Palma, especialment de l’IME. “La meta és fomentar hàbits saludables, desnormalitzar el tabac en la societat i prot

Comentarios cerrados